Kan ik meer apparaten aansluiten op de Watt controller:
U mag maar één apparaat aansluiten op de Watt controller. Sluit u meer apparaten aan, dan zal de Watt controller uitgeschakeld worden. De spanning op de kampeerplaats wordt echter niet uitgeschakeld.
 
Mogen er meer stopcontacten op de Watt controller aangesloten worden:
Ja, maar er mag maar één apparaat aanstaan. U mag namelijk nooit meer dan één elektrisch apparaat gelijktijdig gebruiken.
 
Mag ik meer Watt controllers per plaats gebruiken:
Bij 3, 4 en 6 ampère kunt u maar één Watt controller per plaats gebruiken. Bij 10 ampère kunt u gebruik maken van twee Watt controllers: u zet dan de ene Watt controller op stand 4 en de andere op stand 6.
 
Vragen over koffiepadmachines
De Senseo HD7850 heeft een vermogen van 2650 W (11,5 Ampère) en werkt dus niet op de Watt controller.
 
Ik heb mijn Senseo op de Watt controller aangesloten, maar hij werkt niet:
 
 
 
Heeft u een apparaat met een knijpbevestiging (1450/1700 watt), dan zal dit type niet werken op de Watt controller. Alleen het type 7810, 7822 (zonder display)  met hefboomsluiting (1450 watt) kunt u gebruiken, maar u dient het type handmatig uit te zetten als u voldoende koffie heeft. Let dus op dat het water door blijft lopen. Door de Wattcontroller maakt de koffiemachine een iets ander geluid dan u gewend bent.
Ik heb mijn Senseo met hefboomsluiting (type 7810) op de Watt controller aangesloten, maar hij werkt niet:
 
De eerste serie met hefboomsluiting die direct na de Senseo met knijpbevestiging op de markt is gekomen (herkenbaar aan de code 03 aan het begin van de cijfercode 03XXX XX) werkt niet op de Watt controller; daar is waarschijnlijk nog gebruik gemaakt van de oude printplaat.
Of u heeft te weinig spanning op de camping.
Ik heb mijn Senseo (zonder display) op de Watt controller aangesloten, maar hij werkt niet goed:
Verwijder de stekker van de Senseo uit de Watt controller; draai vervolgens de stekker 180 graden en steek deze weer in het stopcontact van de watt controller.
Als het rode lampje continu aan is kunt u de beide knoppen van de een- en tweekop gelijktijdig indrukken en hem daarna handmatig uitzetten. Er is een serie van het type 7822 dat niet werkt op de Watt controller.
Kan ik mijn Senseo ook gebruiken in een vrachtwagen op mijn omvormer HQ-1700 watt?
Helaas heeft dit type omvormer een gemodificeerde sinus; alleen als u een inverter hebt met een zuivere sinus van minimaal 1200 watt, dan werkt de Watt controller erop, zodat u daar een Senseo op kunt aansluiten.
Ik heb bij de Aldi een Medion-koffiepadmachine gekocht van 1600 watt, werkt die op een Watt controller?
Ja, die werkt er heel goed op; u hoeft hem zelfs niet handmatig uit te zetten.
Ik heb mijn Inventum HK10 op de Watt controller aangesloten, maar hij werkt niet goed:
Als het rode lampje continu aan is kunt u de beide knoppen van de een- en tweekop gelijktijdig indrukken en hem daarna handmatig uitzetten.
 
Ik heb een apparaat aangesloten op de Watt controller en de verlichting knippert iets:
Afhankelijk van het apparaat en de ingestelde stand van de Watt controller kan, als er bijv. een waterkoker of kachel op aangesloten is, de verlichting iets gaan knipperen. Omdat de Watt controller continu aan het regelen is wordt de ene keer veel en dan weer weinig stroom verbruikt en dat kan eventueel invloed hebben op de verlichting.
Oplossing gebruik een spaarlamp van +/- 11 watt i.p.v. een gewone lamp
 
Kan ik de Watt controller aansluiten op de elektrische aansluiting van de kampeerplaats (aan de paal)?:
Nee, omdat de Watt controller dan ook het vermogen van de koelkast, verlichting en eventueel TV terugregelt en dat is niet de bedoeling.
 
Ik stak de Watt controller in het stopcontact en alle drie de lampjes brandden.
Waarschijnlijk heeft u te weinig spanning op de camping. Bij verouderde installaties komt de spanning op de camping soms onder de 200 volt.
 
Hoe weet ik hoeveel stroom ik op de camping heb?
U dient altijd eerst bij de receptie van de camping te informeren hoeveel stroom u op de campingplaats heeft. Mocht u erg laat arriveren en niemand kan u vertellen hoeveel stroom er is, dan raden wij de Watt controller op de laagste stand (3 ampère) te zetten.
 
Mag de Watt controller altijd in het stopcontact blijven:
Wij adviseren u de Watt controller niet ongebruikt in het stopcontact te laten zitten (o.a. vanwege onweer).
 
U heeft geen elektriciteit meer en toch is de juiste stand ingesteld:
Gaat de elektriciteit op de camping er toch uit, dan is de installatie op de camping verouderd en dient u de Watt controller een stand lager te zetten (van stand 6 naar 4 of van stand 4 naar 3).
 
Mag ik een tv aansluiten op de Watt controller:
Nee, een TV aansluiten op een Watt controller heeft geen zin omdat de TV maar een vermogen heeft van ca. 60 watt. De Watt controller werkt pas bij een apparaat vanaf 400 watt.
 
Kan ik een flavorwave of een andere heteluchtoven met halogeenverwarming aansluiten op de Watt controller:
Nee, een flavorwave heteluchtoven heeft een te hoge inschakelstroom waardoor de beveiliging van de Watt controller de flavorwave uitschakelt.
 
Kan ik een magnetron aansluiten op de Watt controller:
Nee, een magnetron heeft een te hoge inschakelstroom waardoor de beveiliging van de Watt controller de magnetron uitschakelt.
 
Mag ik een computer aansluiten op de Watt controller:
Nee, een computer aansluiten op een Watt controller heeft geen zin omdat de computer maar een vermogen heeft van ca. 200 watt. De Watt controller werkt pas bij een apparaat vanaf 400 watt.
 
Mag ik de Watt controller aansluiten op een inverter:
Ja, maar alleen op een inverter van minimaal 1200 watt en met een zuivere sinus (let op geen blok sinus). Dan kan in stand 4 en 6 een koffiezetapparaat met pads van 1450 Watt aangesloten worden.
 
Ik heb een Euro Powerprotect, Fuse control, Fuse protector, werkt die samen met een Watt controller:
De Euro Powerprotect, Fuse Control en de Fuse Protector zorgen ervoor dat de stroom wordt uitgeschakeld als u teveel gebruikt, maar de Watt controller is nog wat slimmer. Zorgen de Euro Powerprotect, Fuse Control en Fuse Protector ervoor dat de stoppen (door overbelasting) niet doorslaan, met de Watt controller blijft het aangesloten apparaat ook nog eens functioneren.
De Watt controller werkt dus samen met de Euro Powerprotect, Fuse control en Fuse protector. U dient echter  de Euro Powerprotect, Fuse Control of Fuse Protector in de hoogste stand te zetten. Dit laatste is aan te raden, omdat de zekering op de camping er toch niet uitgaat als u een Watt controller gebruikt.
(Let op: eigenlijk zorgt de Watt controller er dus voor dat de Euro Powerprotect, Fuse control, Fuse protector overbodig zijn)
 
Waarom kunnen bepaalde apparaten, zoals een wasmachine en airco, niet aangesloten worden op een Watt controller?
De stroombeveiliging van de Watt controller is zo afgesteld dat de volgende apparaten uitgeschakeld worden: airco, apparaat met elektronische  regeling,  centrifuge,  elektrische grasmaaier,  halogeenverwarming, hogedrukspuit, keramische ventilatiekachel met elektronische regeling, magnetron, stofzuiger, wasdroger, wasmachine en vaatwasmachine.
 
© Camparo 2005 / 2024