Straks GEEN GAS meer te verkrijgen?
Dan is de WATT CONTROLLER dé oplossing!!
Comfort en gemak als thuis
Wilt u tijdens uw vakantie hetzelfde comfort en gemak als thuis: neem uw koffiezetapparaat met pads mee, uw oven, waterkoker, raclette / grillen,  föhn en wat dacht u van de vertrouwde frietpan. Vanaf nu kan dat, ook al heeft u maar 4 ampère! Gebruik een Watt controller en de spanning op uw campingplaats of ligplaats wordt niet meer onderbroken; dus u kunt gewoon blijven zitten! Waar de Fuse Controler, Euro Powerprotect, MaxAmp en Fuse Protector stoppen gaat de Watt controller gewoon door en de stroom valt niet meer uit. Ook bij het grillen blijft de Watt controller continue aan en blijft uw plaat steeds op temperatuur, zolang u aan het grillen bent. Met een Euro Powerdimmer moet u hem echter elk half uur een kwartier uitschakelen.
Wat doet de Watt controller?
Met een Watt controller kunt u veel klein huishoudelijke elektrische apparaten gebruiken, zonder dat de spanning op uw campingplaats of ligplaats onderbroken wordt! Ook al gebruikt u apparaten tot 2000 watt bij 3, 4 of 6 ampère!!! Op een kampeerplaats of ligplaats met een aansluiting van bij voorbeeld 4 ampère kunt u slechts apparaten gebruiken tot maximaal 920 watt totaal, dus uw koffiezetapparaat met pads kunt u dan wel vergeten, maar…. met een Watt controller ertussen, kunt u wel lekkere koffie zetten. Ook friet bakken bij 4 ampère is mogelijk en zelfs het maken van overheerlijke ovengerechten!! Of er nu 3, 4 of 6 ampère aanwezig is, door de Watt controller op de juiste stand te zetten (3, 4 of 6) kunt u diverse apparaten aansluiten. U hoeft niet bang te zijn dat de spanning op uw campingplaats of ligplaats onderbroken wordt!: de campingbeheerder of havenmeester zal u dankbaar zijn.

Al bij 3, 4 of 6 ampère kunnen bijv. deze apparaten gebruikt worden

Deze elektrische apparaten zijn met de Watt controller zondermeer te gebruiken. U hoeft dus geen speciale elektrische apparaten te kopen voor de camping want ze staan bij u thuis al in de keuken. Let op: heeft u al speciaal apparatuur gekocht, dan zijn ze in de meeste gevallen nog niet te gebruiken op campings met 4 ampère, maar dat kan wel met gebruik van een Watt controller.
Wat moet u doen als u op uw vakantieadres aankomt?
 

Informeer eerst hoeveel ampère u op uw stand- of ligplaats heeft.

Steek de Watt controller in een stopcontact in de caravan of boot.

Druk op de drukknop RESET tot de juiste stand van de ampère, aangegeven wordt:

brandt lampje: 3 = 3 ampère; 4 = 4 ampère; 6 = 6 ampère

 
Als u van stopcontact verandert, blijft de ingestelde waarde behouden. Controleer in de tabel “Elektrische apparaten/ Ampère” of het apparaat aangesloten kan worden. Als u één elektrisch apparaat op de Watt controller heeft aangesloten, dan blijft er genoeg stroom voor één koelkast, voor verlichting en voor eventueel een tv-toestel.

De Watt controller is tijdens het gebruik beveiligd tegen te hoge temperatuur en stroom.

Watt controller wordt te warm
Gebruikt u bijv. een barbecue van 1600 watt, dan kan de Watt controller warm worden. Loopt de temperatuur te hoog op, dan wordt de barbecue automatisch uitgeschakeld en gaan de drielampjes met een tussenpose van 2,5 seconde EENmaal knipperen; na afkoeling van de Watt controller zal het lampje van de ingestelde stand weer continu branden (let op: plaats de controller niet in de zon). Wilt u de Watt controller gedurende een lange periode achtereen gebruiken, zet dan de stand lager: met de drukknop RESET zet u de stand bijvoorbeeld van 6 naar 4 ampère. Als u teveel stroom gebruikt, zal de Watt controller uitgeschakeld worden.
Storing Watt controller
Als de drie lampjes TWEEmaal gaan knipperen met een tussenpose van 2,5 seconde, dan moet u eerst het elektrische apparaat uitschakelen dat de oorzaak is van de storing. Druk daarna op de RESET knop van de Watt controller; nu is hij weer gereed voor gebruik en zal het lampje van de ingestelde stand weer continu branden
Brandden alle drie de lampjes gelijktijdig
Dan heeft u waarschijnlijk te weinig spanning op de camping. Bij verouderde installaties komt de spanning op de camping soms onder de 200 volt.
 
Koffie-pad-machines
Afhankelijk van de ampère op de camping is uw koffieapparaten bij 3 ampère 500 watt, bij 4 ampère 700 watt en bij 6 ampère 920 watt. U kunt dus al bij 3 ampère uw koffie-(pad)-apparaat van 1600 watt aansluiten op de Watt controller en genieten van een heerlijk kopje koffie. Heeft u een boiler van 300 watt en wilt u die steeds aanlaten: zet dan de Watt controller een stand lager.
 
Caffè Italiano
Veelzijdige full function koffieautomaat voor de bekende softpads. Compleet met unieke melkopschuimer, cremasysteem en heet-watertap. De melkopschuimer en  andere  accessoires  zijn een-voudig afneembaar voor een snelle, simpele reiniging.
 
Espressomachine 15 bar 1.6L watertank
Met deze Princess espressomachine maak je een heerlijk vers kopje espresso. De 15 bar pomp kan 2 heerlijke kopjes espresso maken. Met het stoompijpje kun je ook espresso-varianten met melkschuim bereiden zoals cappuccino, latte macchiato en espresso macchiato.
 

 

Koffiezetapparaat Princess Grand Café Belluno 10 tot 12 koppen RVS Isoleerkan
Koffiezetter met dubbelwandige RVS kan houdt de koffie uren op temperatuur en smaak. Voorzien van handige uitneembare filter-houder met druppelstop, waterniveauaanduiding, aan/uitschake-laar met indicatielampje.
 

 

Vanaf 4 ampère op de camping
Multifunctioneel. Met deze nieuwe innovatieve frituurpan frituurt u niet alleen gezonder, maar het is ook mogelijk om te bakken, grillen, roosteren in deze frituurpan. Frituren. Met de Aerofryer  frituurt u op een gezondere manier. Vanwege de grote frituur-mand, kunt u zelfs 5 porties in een keer bereiden. Grillen. Het grillen van bijvoorbeeld vlees en vis grillen is nu ook erg gezond en snel. Bakken. Zin in iets zoets? Bak een lekkere appeltaart, muffins of cupcakes. Luchtig resultaat in een handomdraai! Braden. Zeer mals en met behoud van alle smaken. Roosteren. Met de Digitale Aerofryer kunt u bijvoorbeeld ook groen-ten smaakvol roosteren. Alles is mogelijk met deze multi-functionele frituurpan van Princess.
 
TIP
U wilt graag barbecuen, maar helaas is open vuur op veel campings verboden. Neem een elektrische barbecue van max. 1600 watt of een grillplaat (1800 watt bij 4 ampère +/_ 160 graden) mee en sluit deze aan op de Watt controller en barbecuen maar!!!
 
De boiler van 300 watt blijft aan
U wilt kleine huishoudelijke elektrische apparaten gebruiken en op hetzelfde moment laat de boiler aanlaten: wat moet je doen? Camping of de jachthaven maakt u gebruik van 6 ampère; Zet de Watt controller op stand 4 ampère en vervolgens kunt u elektrische apparaten aan te sluiten, terwijl de boiler aan blijft.
 
 
 
Truma ultraheat aansluiten op de Watt controller
Een Ultraheat heeft vaak een te hoog vermogen: 500, 1000 of 2000 Watt. Als er stopcontact aanwezig is, dan kunt u een stekker aan het aansluitsnoer van de Ultraheat maken en vervolgens de Watt controller gebruiken om de vermogensniveaus te verlagen naar 500, 700 en 920 Watt (= stand 3, 4 of 6 ampère).
 
 
 
Minder gas
Ook kunt u minder gas gaan gebruiken, als u bijv. voortaan uw elektrische kachel meeneemt. Wilt u helemaal geen gas meer gebruiken, dan schaft u een elektrisch kookplaatje of bakoven (geen mag- netron) aan; dat heeft ook als voordeel dat u in warme landen niet meer binnen in de warme caravan hoeft te koken. Zo heeft u de Watt controller in enkele jaren terugverdiend.
 
 
 
Kamperen in Italië
Je hebt heerlijke vakantieplannen gemaakt: je wilt graag naar een camping in Italië. Dan kom je op de camping aan en je hebt maar 3 ampère aansluiting op de campingplaats. Daar zit je dan aan het Gardameer of in Toscane met je Senseo, waterkoker, koffiezetapparaat en oventje. De zekeringen vliegen je om je oren. Je zet de verlichting en koelkast uit en nog maar eens proberen of de zekering er nu wel in blijft Helaas, ook nu werkt er niets. Gelukkig is er nu een oplossing voor: de Watt controller.
 
 
Winterkamperen
Wilt u tijdens het winterkamperen meer comfort? Laat dan uw boiler (bij minimaal 6 ampère) aan en gebruik dan ook nog gelijktijdig een föhn van 2000 watt voor het ontdooien van de waterleidingen of waterafvoer (Watt controller op stand 4) of gebruik een elektrische ventilatiekachel. Of wat dacht u van buiten in de sneeuw friet bakken of elektrisch grillen met maar 4 of 6 ampère? De Watt controller maakt het mogelijk
 
De Watt controller is ook aan te sluiten op één inverter van victron of AEG
Nu kunt u ook op een parkeerplaats met de camper of op het water met de boot elektrische apparaten gebruiken door de Watt controller aan te sluiten op de Phoenix inverter van Victron energy  of AEG met een zuivere sinus (geen blok sinus):

op type 12 Volt 650VA zijn diverse elektrische apparaten op de Watt controller aan te sluiten, echter alleen in stand 3 (koffieapparaat met pads werkt niet).

 

op type 12 Volt 1200VA zijn diverse elektrische apparaten op de Watt controller aan te sluiten; bovendien kan hier ook nog in stand 4 en 6 een koffiezetapparaat met pads van 1450 Watt aangesloten worden.

 

De hoogwaardig AEG-spanningsomzetter (inverter 1500 Wat) is ontwikkeld voor het gebruiken van netafhankelijke elektrische apparatuur (230 volt) op een 12 volt accu. Met de juiste spanningsconverter van AEG heb je een stopcontact voor onderweg bij de hand (12V naar 230V). Ideaal voor het voeden opladen van mobiele telefoon, camera, scheerapparaat, laptop, tv en nog veel meer. AEG Automotive Power Inverter: perfect in vorm en functie

Kamperen bij de boer  (Boerderijcamping Prinsenhof  ODIJK)

Tijdens het kamperen bij de boer of op een mini-camping kunt u niet alleen genieten van de landelijke omgeving. Tegenwoordig wordt er steeds meer comfort aangeboden. Zo kunt u o.a. gebruik maken van een internetaansluiting, zodat u met uw eigen pc of laptop kunt internetten of e-mailen. Wilt u tijdens uw verblijf op een minicamping of boerencamping nog meer com-fort?
Maak dan gebruik van een Watt controller zodat u uw Senseo, föhn of strijkijzer ook bij de boer kunt gebruiken. Of wat dacht u van friet bakken of elektrisch gourmetten/grillen met vrienden op een minicamping of boerencamping met maar 4 ampère of als u 6 ampère heeft gelijktijdig de boiler aanlaten. Met de Watt controller is dit allemaal mogelijk. Kamperen bij de boer is genieten.
 

© Camparo 2005 / 2024