Straks GEEN GAS meer te verkrijgen?
Dan is de WATT CONTROLLER dé oplossing!!
Zo kunt u uw boiler van bijv. 2000 Watt verlagen naar max. 920 Watt!!!

Omdat over een paar jaar iedereen van het gas af moet, zal er meer elektriciteit gebruik gaan worden. Dat zal niet altijd lukken, omdat mensen teveel elektriciteit, ofwel apparaten, tegelijk gaan gebruiken. De Watt controller is dan echter daarvoor de juiste oplossing: het is een vermogensregelaar die aan alle eisen voldoet (zie technische gegevens). De Watt controller zorgt ervoor dat mensen gelijkertijd toch een vaatwasser en een elektrische boiler op een beveiliging kunnen aansluiten zonder problemen. Het vermogen blijft dan binnen het beschikbare vermogen. Ik geef hieronder een voorbeeld:

Heeft u bijvoorbeeld een close-in-boiler van 2000 Watt en u wilt niet te veel stroom verbruiken: dan is de Watt controller dé oplossing.

U heeft de beschikking over 16 ampère = 3680 Watt. Een close-in-boiler ( van bijv. 10 liter) is ideaal om te gebruiken in combinatie met de Watt controller. Je kunt namelijk het vermogen van de boiler van maximaal 2000 Watt perfect regelen met de Watt controller: sluit uw boiler aan op de Watt controller en uw boiler wordt in stand 3 = 500 Watt,  in stand 4 = 700 Watt en in stand 6 = 920 Watt. Dat heeft als voordeel dat u gelijktijdig een vaatwasser van 2500 Watt aan kunt zetten. Want een vaatwasser en een close-in-boiler hebben samen een te hoge vermogen voor de zekering of installatiebeveiliging van 16 ampère.

Heeft u zonnepanelen: dan kunt men met de Watt controller ook het vermogen regelen van een close-in-boiler in combinatie met zonnepanelen. U sluit de Watt controller aan op uw boiler en zet de Watt controller bij voorbeeld op stand 3: dan kunt u  ook bij weinig zon toch de boiler met weinig vermogen gebruiken en dat scheelt weer energiekosten die men anders extra van uw leverancier moet gebruiken.

 

Close-in-boiler van 10 liter tot 2000 Watt.

Om het water van 12 naar 60 graden op te verwarmen; duurt ongeveer 17 minuten.

Dat duurt met een close-in-boiler van 10 liter, die aangesloten is op de Watt controller,

  • In stand 3 (500 W): 72 minuten
  • In stand 4 (700 W): 48 minuten
  • In stand 6 (920 W): 36 minuten

 

© Camparo 2005 / 2022